KOIKE KoikeNieuws

De Boer Snijbedrijf

Forse investeringen bij De Boer Snijbedrijf / De Boer Staal

De Boer Snijbedrijf heeft zeer recent het investeringsprogramma Plasma 2.0 in werking gezet. Naast aanpassingen aan de snijhal (bovenloopkranen etc.) is ervoor gekozen om de bestaande plasma snijcapaciteit (Koike Versagraph 6000/400A) uit te breiden met nog eens 2 Koike plasma snijmachines type Deltatex 5500. De raillengte van 30m per machine zorgt voor een snijbed van 3,1 x 24,7m. Beide machines zijn uitgerust met de nieuwste 3D plasma snijtechnologie Koike SmartBevel® met Kjellberg plasmabronnen van respectievelijk 360A en 280A. Voor het markeren is op beide machines gekozen voor REA Jet DOD Matrix printers voor het genereren van o.a. QR en barcodes. Naast de extra autogeentoorts (tot 150 mm) op de 280A machine zijn beide machines uitgevoerd met HERR snijtafels en 12.000 m3/uur stoffilters. Alles wordt aangestuurd door Sigmanest software.

De beide installaties worden in Q4 geleverd en geïnstalleerd.     

                 
 

Deltatex 3D plasma 5530 met Smart Bevel 280A          Deltatex 3D plasma 5530 met Smart Bevel 360A

De Boer Staalis een gerenommeerde groothandel in plaatstaal en (Holland) profielen en heeft staal in diverse kwaliteiten, afmetingen en dikten op voorraad. De Boer Snijbedrijf is gespecialiseerd in het snijden van staal en RVS op maat.
Beide bedrijven zijn gevestigd op hetzelfde bedrijfsterrein in Uitgeest en werken nauw samen. Alles is onder één dak: een ruime hoeveelheid plaatstaal en profielen, het snijden en vormen én het stralen en coaten van staal. Daarnaast leveren ze ook complete scheepsbouwpakketten op maat en beschikken over eigen transportmogelijkheden.


Koike Europe B.V.is een 100% dochteronderneming van Koike Sanso Kogyo. Het 101-jarige familiebedrijf heeft wereldwijd productievestigingen. Bij Koike Europe worden de machines voor het EMEA gebied ontworpen, geproduceerd en geassembleerd. Vanuit de hoofdvestiging in Zaandam wordt ook alle service gecoördineerd.